Türkeli’nin düzler köyü Yılanlık mevkiinde düzenlenen Tarihi Morza Panayırı, bu yıl 8-11 Ağustos 2024 tarihleri arasında Düzler Köyü Muhtarı Ayşe Tan ve Hamamlı Köyü Muhtarı Ahmet Özcan’ın iş birliği ile gerçekleşecek. Bölgenin kültürel mirasının yaşatılmasında önemli bir rol oynayan panayır, uzun bir aradan sonra bu yıl çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Panayırda bölge halkı, gıda, giyim, züccaciye gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği gibi, her yıl İzmir ve Balıkesir'den gelen Roman vatandaşlar da düzenlenen etkinlikte renklilik katacak. Roman vatandaşlarca kurulan çadır ve stantlarda halka atma, bul kazan, tüfek atma, penaltı atışları gibi oyunlar vatandaşlarla buluşacak. Panayırda ayrıca, geleneksel el sanatları, yöresel lezzetler ve halk oyunları gibi pek çok kültürel etkinlikler de yer alacak. Etkinliklere, bölge halkının yanı sıra, çevre illerden de birçok ziyaretçinin katılması bekleniyor.Geçmişten gelen kültürel değerleri yeni nesillere aktarmak ve bu değerlerin kaybolmasını önlemek için yaklaşık 400 yıllık bir gelenek olan Tarihi Morza Panayırı’nı uzun bir aradan sonra düzenlemeyi planlayan Hamamlı Köyü Muhtarı Ahmet Özcan ve Düzler Köyü Muhtarı Ayşe Tan, herkesin katılımıyla bu geleneğin daha da güçleneceğini ve gelecek yıllara taşınacağını belirttiler.Düzenlenen panayır organizasyonuna katılanlar hem eğlenceli vakit geçirecek, hem de Türkeli’nin kültürel mirasını keşfetme fırsatı bulacak. Tarihi Morza Panayırı, bölge halkının birlik ve beraberliğini pekiştirirken, kültürel değerlerin de yaşatılmasına katkı sağlayacak.Ayrıntılı bilgi için kaynak eser: Prof. Dr. Cevdet Yılmaz/Sinop Panayırları
Gündem
Yayınlanma: 30 Mayıs 2024 - 18:28
Güncelleme: 01 Haziran 2024 - 17:17
400 yıllık gelenek yeniden canlanıyor
Gündem
30 Mayıs 2024 - 18:28
Güncelleme: 01 Haziran 2024 - 17:17
Türkeli'de, Tarihi Morza Panayırı’nın bu yıl 8-11 Ağustos 2024 tarihlerinde düzenleneceği duyuruldu.
Bu haber 4858 defa okunmuştur.
İlginizi Çekebilir
sayın MUTLU KAYA ve prof.CEVDET KAYA beye çalışmaları için teşekkürler....
Çok gereksiz bir uygulama zaten perşembe pazarı oluyor,üç harfli market ler diğer marketler, giyim mağazaları var şimdi onlar vergi öderken,orada bu olmayacak Türkelinin örf adet ve kültürünü yansıtan bir miras ta değil.Yusuflu köyü Güreş müsabakaları gibi sportif ve kültürel organizasyon lar olmalı.
Köy sakinlerinin yapici ve gayet olumlu isteklerine muhalefet kafasi diyen cahillik abidesi. Adam evimin duvarina hacetlerini gidermesinler diyor. Cok istersen sen kapini bize sun gelelim topluca rahatlayalim.
Hayırlı olsun inşallah tebrikler
Bu mirası yaşatan muhtarlara helal olsun…
Iki muhtar da avrupa görmüs insan. Ricam pazar boyunca insanlarin ev duvarlarina ve kavlak diplerine hacetlerini gidermemesi icin yeterince tuvalet organize etmeleri. Gece saat 22 den sonra ses kirliligin olmamasi. Panayir boyunca ve sonrasinda cöplerin toplanmasi. Panayire gelen egleniyor ama yilanlik mevkii sakinleri perisan oluyor. Panayir yer kiralari köyümüze harcanmasi. Eger bunlar dikkate alinirsa güzel olur insallah.
Hemen bir mugalefet cikti ortalik karistiran cikti zaten pislik göturuyo yilanligi acaba kac sever eline bir suburge aldinda temizledin mugalefet hazir
Sayın Muhtarlar, Bir tarihi değeri gündeme getirmeniz den ve yaşatmaya başlamanızdan ötürü sizleri tebrik eder,başarılar ve kolaylıklar dilerim.