Türkeli Müftülüğü'nden alınan bilgilere göre, 2012 yılı hac müracaatları 27 Mart - 12 Nisan 2012 tarihleri arasında yapılacağı bildirildi. Müracaatlar; 2011 yılında kuraya katılanlar için“Kayıt Yenileme”, ilk defa müracaat edecekler için de “İlk Defa Kayıt Yaptırma” şeklinde iki ayrı kategoride olacaktır.
Kayıt yenileyecek veya ilk defa kayıt yaptıracak hacı adaylarıyla, bunlardan kuraya birlikte katılarak beraber hacca gitmek isteyenler müracaatlarını, internet yoluyla Başkanlığımızın http://hac.diyanet.gov.tradresinden yapabilecekleri gibi, doğrudan müftülüklerden temin ederek dolduracaklarıform dilekçe ile il ve ilçe müftülüklerine müracaat ederek de yapabileceklerdir.
İlk defa kayıt yaptıracak hacı adayları, kişi başına 15.-TL.’yi Başkanlıkça belirlenen bankalardan (T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Al-Baraka Türk Katılım Bankası, Asya Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası) birine doğrudan veya internet üzerinden yatıracaklardır.
İl ve ilçe müftülüklerine ilk defa doğrudan müracaat yapanlar, nüfus cüzdanı fotokopisi ile banka dekontunun/belgesinin bir suretini, kayıt yenileyenler ise nüfus cüzdanı fotokopisini müracaat dilekçesine ekleyeceklerdir.
Vatandaşlarımız hac kayıtları ile ilgili detaylı bilgilere Diyanet Başkanlığı'nın web sayfası ile il ve ilçe müftülüklerinden ulaşabileceklerdir.


















