• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Önemli Telefonlar
Anasayfa
  • Gündem
  • Genel
  • Politika
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Sağlık
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Bilim ve Teknoloji Eğitim Asayiş Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
18:42
Türkeli BES namağlup şampiyonluğunu ilan etti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Maviş'in Türkeli hayali gerçekleşiyor
Gündem
Yayınlanma: 05 Haziran 2016 - 14:18








Maviş'in Türkeli hayali gerçekleşiyor

Gündem
05 Haziran 2016 - 14:18
7 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Maviş’in Türkeli hayali gerçekleşiyor

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop il genelinde görev yapan...

Reklam
AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop il genelinde görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi.

Sinop Üniversitesi Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen programa, AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, Merkez İlçe Başkanı Fatih Özçelik, İl Genel Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, bazı teşkilat üyeleri ile gazeteciler katıldı.

 

Türkeli’ni yeni meydanlara kavuşturacağız

Milletvekili Maviş, yaptığı konuşmada, milletvekili olmadan önce Türkeli’ne her geldiğinde ilçedeki dostlarına Türkeli’nin deniz ile arasında duvar örülmüş bir ilçe olduğunu söylediğini belirterek, “Türkeli’ne her gittiğimde gerçekten çok üzülüyordum o tabloyu görünce. Deniz ile aslında çok iç içe olmasına rağmen deniz ile arasına duvar örmüş bir ilçemiz Türkeli. Daha milletvekili olmadan önce, her gittiğimde oradaki dostlarıma hep şunu söylerdim, derdim ki bu Orman İşletmesi’nin Hükümet Konağı’nın, Jandarma’nın ve Belediye’nin eski Turistik Oteli’nin yıkılması lazım. Böylelikle Türkeli’nin muhteşem bir meydana kavuşması, çevre düzenlemesi ile beraber denizle Türkeli’nin bütünleşmesi lazım derdim. Şimdi bu anlattıklarımı milletvekili olduktan sonra uygulamaya koymak için çalışmamızı başlattık. Hükümet Konağı’mıza yer aranıyor, Orman İşletmesi ve Jandarma için yer tespitini yaptık, buraların tahsisleri için Kaymakamlığımız gerekli çalışmaları başlattı, inşallah önce Türkeli’de bu binaları yıkayacağız, muhteşem bir meydan ortaya çıkaracak, sonra da hem Orman İşletmesi’ne, hem Jandarma ve Hükümet  konağımıza modern bir şekilde bina yaparak Türkeli’ne kazandıracağız.” şeklinde konuştu.

 

Türkeli - Helaldı yolu asfaltlanacak

Gazetemizi temsilen katılan Yunus Celal Araz’ın Helaldı-Çatalzeytin yolu arasındaki yolda yapımı devam eden çalışmalar nedeniyle mevcut yolun deforme olduğunu, yolun iyileştirilmesinin ne zaman yapılacağını sorması üzerine AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, “Güzelkent – Türkeli – Çatalzeytin arası yolumuz eşim Türkelili olduğu için 1998’den bu yana gidip geliyoruz, yol tamamen kangren olmuş bir meseleydi, hatta Türkeli-Çatalzeytin arasında Güllüsu’yu geçtikten sonraki bir kesimlerde iki araba yan yana geçemiyor ve sanki kendinizi denize düşecek gibi hissediyorsunuz. Şuanda da Çatalzeytin’den Helaldı’ya oradan da Ömerdüz ve Büyükdüz arasında bir kısım olmak üzere toplamda 23 kilometrelik hat üzerinden 10 metre genişliğinde bölünmüş yol çalışmamız var. Güllüsu’yu geçen kısma kadar deniz dolgusu, Güllüsu’dan itibaren karayolundan olmak üzere çalışmalar devam etmekte. Şuanda Türkeli - Helaldı yolunun alt zemin çalışması tamamlandı ancak yoğun yağışlar nedeniyle asfaltlamaya geçemedik. Müteahhit firmamızdan aldığımız bilgilere göre, 15 Haziran’a kadar yağış devam edeceği için 15 Haziran’dan sonra Helaldı-Türkeli arası yol asfaltlanacak.” dedi.

Ömerdüz-Büyükdüz arasındaki yeni yolun yapım çalışmalarının da yakın zamanda tamamlanmasıyla, 18 kilometrelik Ayancık Zaviye köyü – Türkeli Helaldı köyü arasındaki yol ağına girmesiyle asfaltlanacağını kaydeden Maviş, “Türkeli halkımıza bir şeyi daha hatırlatayım, geride kalan 18 kilometrelik yol var. Yani Helaldı’dan Zaviye köyüne kadarki yol, Ömerdüz-Büyükdüz yoluna çıktığımızda 18 kilometrelik bir yol oluyor. Mevcut Ömerdüz-Büyükdüz arası yol şuanda beşik gibi olmuş, ağaçlar yollara sarkmış, zaten köy yolu gibi orası, bir ilçeyi ile bağlayan bir yol gibi değil, bu 18 kilometrelik yol için sayın başbakanımız Binali bey Ulaştırma Bakanı iken görüşmüştük, söz konusu yolun bu yıl içinde iyileştirilmesi yapılacak.” şeklinde konuştu.

 

Sinop nüfusa göre en fazla yatırım allar iller arasında

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Sinop İl Bakanı Ali Çöpcü, tüm katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, 2002 yılından bu yana iktidarı elinde bulunduran AK Parti hükümetlerinin Sinop'a önemli yatırımlar yaptığını belirterek, nüfusa göre en fazla yatırımın yapıldığı illerin başında geldiğini kaydetti. Çöpcü AK Parti'nin hayal bile edilemeyecek yatırımları gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi. Çöpcü, yapılan yatırımlarla ilgili örnekler verdi.

 

Geçmiş dönem milletvekillerine teşekkür etti

Programa eşi Çiğdem Maviş ile birlikte katılan AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop genelinde yapılan çalışmalar hakkında genel bilgi verdi. Bu zamana kadar Sinop'a hizmeti geçen, AK Parti'nin geçmiş dönem milletvekillerinin isimlerini tek tek sayarak onlara teşekkür eden Nazım Maviş, amaçlarının onların koyduğu taş üzerine kendilerinin de taş koymak olduğunu söyledi. Siyaseti emanet, vekalet ve hizmet olarak gördüklerini belirten Nazım Maviş; "Biz siyaseti, emanet, vekalet ve hizmet olarak görüyoruz. Gerçekten bulunduğumuz makamları birer emanet olarak görürsek, hakkını vererek çalışmış oluruz diye düşünüyoruz. Yaptığımız bütün çalışmaları bu emanet şuuru içinde yapmamız gerekiyor. Emanetin asıl sahibi millettir. Biz millet adına iş yapıyoruz. Evet vekil asılg ibidir ama; vekil asil olanın kendisine verdiği vekaletin dışına çıkarak iş yapamaz. Milletin vekaleti, beklentileri, milletin ihtiyaçları doğrultusunda iş yapmamız lazım. Milletimiz bize hangi doğrultuyu çizmişse, siyaseten onu yapmamız gerekiyor. Biz siyaseti hizmet aracı olarak görüyoruz. Dolayısıyla siyasi hayatımız boyuncu bu hizmet şuurunu ve sorumluluğunu unutmaması gerekiyor" dedi.

 

Devam eden 1 milyar tl'lik yatırımız var!

İlk hedeflerinin devam eden yatırımların, takviminde ve zamanında bitirilmesi olduğunu söyleyen Maviş, özlerini şöyle sürdürdü, "4 tane temel hizmet alanımız var. 2019'a kadar, Allah ömür ve güç verirse, bu dört tane hizmet alanında Sinop'u muzu marka şehir yapma iddiamızı sürdürerek belli bir yerlere taşımak istiyoruz. Bakın şu anda Sinop'ta hükümetimizin devam eden yatırımların toplamı 1 milyar TL. Eski rakamla 1 katrilyonluk hizmet devam ediyor. Ancak bu hizmetlerde benim payıma düşen bir görev daha var. O da;başlatılan bu hizmetleri planlanan süre ve takvim içerisinde tamamlamak.

 

En büyük görevim yatırımları takip etmek

Mesela; Sinop'ta yaklaşık 7 milyon TL'lik bir bütçeye sahip bir Kültür Merkezi yapıyoruz. Muhteşem bir bina. Söz gelimi bu kültür merkezi 500 günde tamamlanacak diye mi konuşulmuş. 501 gün olmaması benim vazifem. Yani başlanmış olan, Türkeli'nden Dikmene, Erfelek'ten Durağan'a kadar bütün ilin genelinde hangi hizmet varsa, bu hizmetlerin tamamlanmasını takip etmek benim görevim. Onun için Sinop, Ayancık, Boyabat, Durağan devlet hastaneleri, Sinop Sağlık Kompleksimiz, Atatürk Devlet Hastanemizin yeni hizmet binası, Karayollarımız, DSİ yatırımlarımız, okul ve yurt binalarımız, gençlik merkezlerimiz, spor salonlarımız, yani devam eden bi 1 Milyar TL'lik yatırımın, planlanan süre içerisinde tamamlanması, benim en büyük görevim.

 

Sadece merkezde 200 milyon tl

Havaalanında 50 milyon TL'lik 4 yeni ünite, 7 Milyon TL'lik Kültür Merkezi, 7 milyon TL maliyetli İmam Hatip Lisesi inşaatı, Sağlk Kompleksi, Denizcilik Meslek Lisesi ve Doğalgaz çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Nazım Maviş, sadece il merkezinde devam eden yatırımların toplamının 200 Milyon TL olduğunu kaydetti.

 

Sinop eylem planı tek tek hayata geçecek

2015-2019 Sinop Eylem Planı adında bir plan oluşturduklarını söyleyen Nazım Maviş; "Şu anda biz 2019'a kadar hangi ilçemize, hangi hizmeti yapacağız, bunların tümünü tespit etmiş ve bütün bunları yol haritası olarak önümüze koymuş durumdayız. Bana ilçe ilçe sorsanız, 2019'a kadar hangi ilçemizde ne yapacağımızı bir ilk okul çocuğunun kerrat cetvelini ezberlediği gibi tek tek size sayabilirim. Hepsi benim hafızamda, bunlarla yatıp bunlarla kalkıyorum. 2015-2019 Sinop Eylem Planı olarak adlandırdığımız bu eylem planını tek tek gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.  Program soru-cevap bölümü ve hatıra fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

 

 

 

 

 

Bu haber 8172 defa okunmuştur.
Reklam
İlginizi Çekebilir
Türkeli BES namağlup şampiyonluğunu ilan etti
Türkeli BES namağlup şampiyonluğunu ilan etti
MEB'den Kahramanmaraş soruşturması... İl Müdürü görevden alındı
MEB'den Kahramanmaraş soruşturması... İl Müdürü görevden alındı
Kilis'te kuyuda saklanan firari yakalandı!
Kilis'te kuyuda saklanan firari yakalandı!
Mardin'deki sel felaketine Milletvekili Kılıç'tan açıklama
Mardin'deki sel felaketine Milletvekili Kılıç'tan açıklama
Son Haberler
Bursa Büyükşehir Belediyespor, Avrupa'da avantajı yakaladı
Bursa Büyükşehir Belediyespor, Avrupa'da avantajı yakaladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ADF konuşması kitabı 3 dilde yayında
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ADF konuşması kitabı 3 dilde yayında
Kocaeli ve İskeçe, futbolun birleştirici gücüyle buluştu
Kocaeli ve İskeçe, futbolun birleştirici gücüyle buluştu
Türkeli BES namağlup şampiyonluğunu ilan etti
Türkeli BES namağlup şampiyonluğunu ilan etti
MEB'den Kahramanmaraş soruşturması... İl Müdürü görevden alındı
MEB'den Kahramanmaraş soruşturması... İl Müdürü görevden alındı
Çok Okunan Haberler
Kastamonu'da yaşanan olay tüyler ürpertti! Öldürdüğü eşinin cesediyle yaşadı!
Kastamonu'da yaşanan olay tüyler ürpertti! Öldürdüğü eşinin cesediyle...
Gerze'de kayıp alarmı! 17 yaşındaki çocuk her yerde aranıyor
Gerze'de kayıp alarmı! 17 yaşındaki çocuk her yerde aranıyor
Şükrü Harmantepe, son yolculuğuna uğurlanacak
Şükrü Harmantepe, son yolculuğuna uğurlanacak
Son Yorumlananlar
Dünya Mutfağı Sinop'ta kapılarını açıyor
Dünya Mutfağı Sinop'ta kapılarını açıyor
Türkeli'de doğalgaz abonelik işlemleri tekrar başladı
Türkeli'de doğalgaz abonelik işlemleri tekrar başladı
Türkeli'de eğitimcilerden şiddete tepki:
Türkeli'de eğitimcilerden şiddete tepki: "Okullar güvenli olmalı"
Türkeli’den destek istiyordu, tutuklandı!
Türkeli’den destek istiyordu, tutuklandı!

Ana Sayfa
Gündem
Genel
Politika
Ekonomi
Magazin
Spor
Sağlık
Kültür-Sanat
Dünya
Yerel
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Asayiş
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • Önemli Telefonlar
  • Nöbetçi Eczaneler

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Marka Flower Çiçekçi