Dr. Fikri Göncü, bir süre yurtdışında tercümanlık yaptıktan sonra 2007 yılında Türkiye’ye dönerek çeşitli ilçelerde İmam-Hatiplik, Vaizlik ve İlçe Müftülüğü görevlerinde bulundu. Son beş yılını Ordu ili Akkuş İlçesi’nde İlçe Müftüsü olarak geçiren Göncü, 2025 yılı itibarıyla Türkeli İlçe Müftülüğü görevine atandı.Görevine başlarken yaptığı açıklamada, Türkeli ilçemizde yıllar boyunca hizmet eden Müezzin-Kayyım, İmam-Hatip, Kur’an Kursu Öğreticisi, büro personeli ve İlçe Müftüsü olarak görev yapan hocalarımıza vefa duygusuyla değinen Müftü Göncü, vefat edenlere rahmet, hayatta olanlara sağlık ve afiyet temennisinde bulundu.İlçe Müftüsü Dr. Fikri Göncü, din hizmetinin bir bayrak yarışı olduğuna vurgu yaparak, "Bu güzide hizmetler kaldığı yerden, Allah’ın izniyle en iyi şekilde devam edecektir." ifadelerini kullandı.
Gündem
Yayınlanma: 01 Temmuz 2025 - 16:53

Türkeli İlçe Müftüsü göreve başladı
Gündem
01 Temmuz 2025 - 16:53
Ordu ili Akkuş İlçe Müftülüğü görevini yürütmekteyken, 19 Haziran 2025 tarihli hareket onayı ile Sinop ili Türkeli İlçe Müftülüğü’ne atanan Dr. Fikri Göncü, ilçemizdeki görevine başladı.
Bu haber 1245 defa okunmuştur.
İlginizi Çekebilir
Gittiği yeri güzelleştiren, yeri geldiğinde ağabey gibi yeri geldiğinde kardeş gibi olan, görüp görülebilecek en nadide kurum amirlerinden biridir kendisi. Yeni görev yerinde Türkeli çok şey kazanmış olsa da Akkuş çok şey kaybetmiştir. Sabah namazlarındaki tefsir derslerini özleyeceğiz.
Göreviniz Hayırlı Olsun.. İNŞAALLAH ilçemiz sınırları içerisinde bulunan camilerde cuma namazlarının daha önce olduğu ve Türkiye'nin çoğu yerinde kılındığı gibi 16 rekat olarak kılınmasına vesile olursunuz.. isteyen 6 , isteyen 10 kılıyor zaten.. Hocalar tesbihat yapıldıktan sonra odalarında kalan 6 rekatı kılıyor. Bunu neden müsait olan insanlarında kılacağı şekilde organize edemiyoruz. Ayrıca Diyanet'in de 16 rekat olarak kılınması yönünde tavsiye yazısı var.
Kalan 6 rekatı hoca kıldırmıyor. Yani farz şeklinde değil. Kendiniz kılabilirsiniz. Zühr-i Ahir cuma namazına dahil değildir. Cuma namazından sonra kılınan bir namazdır. Zuhr-i ahir, İslam coğrafyasının genişlemesi ve şehirlerde nüfusun kalabalıklaşması sonucu, cuma namazının, Hz. Peygamber (s.a.s.) döneminde olduğu gibi bir şehirde bir tek camide kılınmasının mümkün olmaması, birden fazla camide cuma namazının kılınması zorunluluğunun ortaya çıkması ile gündeme gelmiş bir namazdır. Tesbihat zaten zühri ahir ve vaktn son sünnetı kılındıktan sonra yapılıyor. Velhasıl cuma namazı 10 rekattır farzı ise 2 rekattır .